Overvejer du at tage et højskoleophold?

Er du midt i et sabbatår, og er du godt træt af at alle er ude at rejse eller i gang med at realisere sig selv enten igennem pilatesøvelser på Bali eller dykning ud for Australiens kyst? Trænger du til, at der skal til at ske noget nyt i dit liv, så du igen kan blive udfordret fagligt og socialt? Så er et højskoleophold nok den helt rigtige løsning for dig. Hvis du tidligere har været på efterskole, har du nok en idé om, hvad det vil sige at bo på en skole og modtage undervisning sammen med en stor gruppe mennesker. Men højskole er lige dét federe, da du kan vælge imellem langt flere forskellige kurser og retninger! Folk er mere modne og velreflekterede, og du kan berige dit liv med nye perspektiver på tilværelsen. Selvom sådan et ophold kan være en dyr omgang, kan du igennem kviklanet.dk undersøge dine finansieringsmuligheder.

En masse fordele

Et højskoleophold åbner op for en masse muligheder for både din personlige udvikling såvel som din faglige viden. Her er en oversigt over et udvalg af fordele, du får med dig videre efter et højskoleophold:

  • Faglig viden. Du får en masse fagligt med dig i bagagen og får mulighed for at studere nogle unikke fag, som ellers ikke er at finde på nogen uddannelsessteder.
  • Kvote 2. Det er ingen hemmelighed, at et højskoleophold giver dig pluspoints på din ansøgning til kvote 2. Nogle højskoler har endda prøveforberedende undervisning, der dækker dig godt ind inden din optagelsesprøve før studiestart.
  • Nye bekendtskaber. Når man går så tæt op og ned ad hinanden, stifter man hurtigt nye bekendtskaber. Mange får venner for livet, mens andre finder deres livs kærlighed.
  • Prøv grænser af. Det vil altid være grænseoverskridende at skulle starte på højskole, da du bliver kastet ud i det ukendte, dybe hav fra dag 1. Men du gennemgår en kæmpe personlig udvikling, som vil komme dig til gode på lang sigt.

Højskoleophold i udlandet

Hvis du har mod på at skubbe din grænse lige en tand mere, så kan du vove dig ud på et højskoleophold i udlandet. Mange højskoler tilbyder ophold af forskellige længder, alt lige fra korte sommerhøjskoler på 2-3 uger til de længere ophold på 4 måneder. Destinationerne spænder vidt imellem alle kontinenter, så der er ingen begrænsninger i at vælge din kommende feriedestination. Så hvad venter du på?

Rul til toppen